fbpx

Yoga,ultimate lifetime-hack

Altså, et rykende varmt tips fra meg til deg.. Neida, jeg vet jo at yoga har vært The shit i ganske mange år nå, men det er likevel mange som går rundt å tenker «hva er nå greia med den der yogaen». Så da kommer det nok et innlegg på dette internettet som forteller deg om fordelene..

Yoga gir deg indre ro. Muligens ikke til alle døgnets tider, i alle situasjoner du kommer opp i, uansett når og hvor. Men, om du setter av 20 min, eller 45 min, eller 75 min, ja da får du den tiden med full fokus på å synke bevegelse og pust. Det er rett og slett så konsentrasjonskrevende å fordype seg i yoga-asanaene at du får fullstendig fri fra andre tanker om klesvask, hjulskift, foreldremøter, jobb-møter og ellers alt du går rundt og drøvtygger i hode i løpet av en dag.

Yoga gir deg en uslåelig kombinasjon av utholdenhet, styre og smidighet/bevegelighet. Dersom det skulle mangle noe så er det vel kondisjon, men om du innimellom også går en rask tur opp en bakke så er yoga virkelig den eneste formen for mosjon du trenger for å holde deg frisk og fit.

Yoga-klasser, de aller fleste i alle fall, er lagt opp til å få deg til å implementere yogaen fra matta og over i livet ditt. Tanker og mønster som dukker opp i «kamp» med yoga-øvelsene er som regel svært like tanker og mønster du følger i møte med andre utfordringer i livet ditt også. Altså, det er med andre ord en arena for å øve seg på livet. Det gir deg mulighet til å øve deg, i fred og ro, under rolige og trygge omgivelser, slik at du kan registrere hva du trenger mer eller mindre av for å være i balanse. Og det er vel det vi alle ønsker oss egentlig. Balanse, ikke for mye og ikke for lite av noe som helst.

Det finnes veldig mange ulike yoga-former. Jeg tror egentlig det skal mye til å ikke finne noe som passer for deg om du leter litt. Ha et åpent sinn, prøv deg frem, gi det meste èn sjanse. Det er ikke krise om du har «kastet bort» 60 min av ditt liv på noe du ikke skal vie resten av ditt liv til. Og, man må ikke være veganer, kun spise nedfallsfrukt, gå i lilla strikk og formsko for verken å like eller å ha utbytte av yoga.

Helt til sist, de av dere som av og til sier til meg; jeg skulle gjerne gjort yoga men jeg synes det er så kjedelig. Eller; jeg er dessverre altfor stiv for å få til yoga. Det er DERE som trenger det aller mest. Balanse, folkens, det er det verden trenger!

Dreambig


Categories: Dancespace

Tags: