Påmelding Gratis prøvetime

Dancespace CompanY

90 minutters klasse, Denne klassen er ikke åpen for alle. Ca 10/15 elever blir tatt inn gjennom en åpen audition som avholdes i august. Dancespace CompanY vil være gruppen som i hovedsak representerer Dancespace ved tilstelninger/oppvisninger gjennom året utenom den årlige juleforestillingen og de spiller også en viktig rolle i forestillingene. Målet er at denne gruppen til en hver tid skal ha noe klart til fremvisning på kort varsel. Klassen vil bli undervist av ulike pedagoger gjennom semesteret, det skal trenes både ballett, jazz, moderne og hip hop (varierende fra gang til gang). Elevene i denne klassen må i tillegg danse minimum 3 klasser pr uke og dans må derfor være deres primær-aktivitet i tillegg til skole. Tilrettelagt for de som har et ekstra gir med engasjement for dansen. Klassen inngår ikke under vår maks-betalingsplan siden dette er en spesiell satsning.

Junior CompanY

90 min undervisning, dette er en klasse hvor elevene må gå på audition for å kunne være med på. Vi tar inn ca 10-14 elever som ikke er helt klare for Dancespace CompanY ennå, enten på grunn av at de er litt for unge eller fordi de mangler litt teknikktrening for helt å kunne henge med der. I tillegg til å komme gjennom på audition må eleven også danse minimum to klasser per uke i tillegg til denne CompanY-klassen. Det forventes en god arbeidsmoral i disse klassene og lite fravær aksepteres.

Musical (fra 10 år og oppover)

90 minutters klasser, elevene på disse klassene må altså gå 45 minutters klasse sang i tillegg til danseklassen sin. All undervisning vil være knyttet opp mot musicalsjangeren, dansepedagogen og sangpedagogen jobber i tett samarbeid og danseklassen vil til en hver tid ta for seg koreografi til sangen som innøves under sangklassen. Disse klassene er ekstremt scenerelatert, utfordrende og veldig morsomme.

Break 1-2 (fra 6 år og oppover)

45/60 minutter undervisningstid, Break Dance startet i Bronxs i USA i 1970. Isteden for å slåss, battlet de mot hverandre, det vil si at de breaka mot hverandre. Break Dance kom til Europa i 1984. Dansestilen er bygd opp av fire ulike element. For eksempel når folk spinner rundt på gulvet heter dette Powermoves. Breakdance er en mer akrobatisk danseform enn for eksempel Hip Hop. Den inneholder trinn som kan utføres stående (uprock), og trinn som kan gjøres på gulvet (downrock). Breakdance er en tøff sjanger som synes å apellere til gutta, men også stadig flere jenter lar seg rive med.

Dancespace Ballet Workout

45 minutters klasse, Dancespace Ballet Workout er vår egen treningsform som tar utgangspunkt i det som tidligere het New York City Ballet Workout. Det ble utviklet i et samarbeid mellom dansere og fysioterapauter ved New York City Ballet og New York Sports Club, og nå har vi gjort våre justeringer for å kunne tilby en treningsform som passer bra her hos oss. Ballett kan gjøre underverker for både kropp og sinn med måten den gir styrke, mykhet og flekibilitet på, og nettopp å gjøre dette mulig for allmennheten var målet når prosjektet med NYCBWorkout ble startet. Øvelsene kombinerer strekking med styrke og tar sikte på å tone kroppen og gi deltakerne større fleksibilitet, kardiovaskulær utholdenhet og bedre holdning. Dancespace Ballet Workout gjør at folk tenker mer på hvordan de bruker kroppen sin og styrke og fleksibilitet oppnåes særlig i bein, hofter og mage. Den beroligende effekten av klassisk musikk er også en stor del av klassen mens deltakerne får oppleve tilfredsstillelsen av å lære å utføre grunnleggende ballett teknikk

Hip Hop 1-3 (fra 6 år og oppover)

45/60 minutter undervisningstid, Konseptet Hip Hop kommer orginalt fra USA og har utviklet seg i mange ulike retninger i de senere år. (New school, Old school, Popping og Locking, Funk, Elektric boogie for å nevne noen). Stilen er dermed vanskelig å forklare, den preges hovedsakelig av pegagogens egen stil, men oppvarming, isolasjoner, styrketrening og en enorm mengde dans inngår i hver klasse. Musikken er selvsagt hip hop og R&B og for de som ennå er forvirret kan jeg anbefale å ta en titt på MTV/TheVoice og musikkvideoene der. Da får man en god pekepinne på hva det dreier seg om.

Liten+Stor (2-3 år)

45 min undervisning, klassen er for barn på 2 og 3 år sammen med en voksen ledsager, her kan de minste barna virkelig utfolde seg trygt sammen med pedagogen og de andre barna. Undervisningen er lang på vei lagt opp på samme måte som for en Barnedans-klasse, men med noen modifikasjoner siden barna er mindre her og med litt mer vekt på samspillet mellom liten og stor. Dette er en skikkelig kosestund sammen med barna hvor de får den voksnes fulle oppmerksomhet gjennom lek og mosjon. Det hender også at den store får brukt en muskel eller to;-) Klassen er en fin tilvenning til gruppeaktiviteter mens de ennå er for små til å være uten mamma eller pappa.

Barnedans (ca 4 og 5 år)

45 minutter undervisningstid, Barna lærer kroppsbevisshet i forhold til seg selv, rommet og til hverandre. Lek som metode er stikkordet for disse partiene, men de mest elementære øvelsene innen klassisk ballett presenteres allerede fra starten av.

Moderne (fra 11 år og oppover)

60 minutter undervisningstid, En mellomting mellom moderne-teknikker som release-teknikk, müller-teknikk og samtidsdans. Målet er at elevene etter hvert skal utvikle sitt eget bevegelse-mønster og bli mer bevist innen dansen.

Jazz forberedende (ca 6 og 7 år)

45 minutter undervisningstid, Dette er mellomleddet fra Barnedans til Jazz 1.Til fengende pop-musikk utføres mange små danser med mye repetisjon i hvert nummer. Klassen begynner rolig med ruller og skånsomme bevegelser, men øker ganske raskt i tempo. 4/5 små danser i starten, tøyninger av de største muskelgruppene og ulike små kombinasjoner over gulvet to og to. Som en vanlig jazz-klasse, men uten teknikkøvelser.

Jazzdans 1-6 (fra 8 år og oppover)

45/60 minutter undervisningstid, Jazz-klasser er veldig allsidige klasser hvor man er innom elementer fra Lyrisk jazz, Street jazz, Show jazz og Contemporary jazz i samme klasse. Hver pedagog har sin stil som helt klart preger klassene, men i løpet av et semester vil alle disse tradisjonelle dansestilene være representert i klassen. Det gjennomføres teknikkøvelser, styrketrening, korte gulvkombinasjoner og lengre koreografier.

Ballett forberedende (ca 6 og 7 år)

45 minutter undervisningstid, Klassen skal fungere som et mellomledd mellom Barnedans og Ballett 1. Her kommer de forsiktig i gang med noen få øvelser ved barren, slik at de har blitt presentert for jobbemetoden i ballett-systemet, de gjør også ballett-øvelser i ring og ganske mange øvelser over gulvet to og to. En liten del av klassen er også kreativ dans hvor de får utfolde seg fritt ut fra noen stikkord som pedagogen gir. I denne klassen brukes for det meste klassisk musikk, med unntak av noen få melodiøse barnesanger.

Ballett 1-6 (fra 8 år og oppover)

45/60/75 minutter undervisningstid, Klassen bygges gradvis opp og vil etter hvert inneholde alt en ballettklasse bør inneholde i forhold til tradisjonen. Vi begynner med grunnleggende RAD-øvelser (Royal Acadamy of Dance-syllabus) og utvider med andre sylabusser som Swedish Sylabus, Vaganova Sylabus o.s.v etter som elevene avanserer. Vidregående trener også tåspiss. Meget bra trening for kroppsholdning, kroppsbeherskelse og disiplin. Klassisk ballett er basisen for all dans og dermed essensielt for de som virkelig ønsker stor fremgang innen dans.

Se klasseplan for tider.

Zumba ®

60 minutter undervisningstid, Klassen er en sammensveising av dansestiler fra rundt om i verden (jazzdans, salsa, merenge, bollywood, hip hop), men i tillegg gjør jeg en bolk med styrke og en bolk med uttøying mot slutten av klassen. Denne klassen er hovedsakelig for voksen, men også åpen for ungdom. Morro trening hvor man kan kose seg med musikken og nyte bevegelsene samtidig som man får fullt treningsutbytte og utløp for energi.

Pointe

45minutter undervisningstid, Barre- og senter-øvelser og danser med tåsko på fra begynnelse til slutt. Denne klassen påkrever selvfølgelig at man også tar ballettklasser og at man har sterke nok bein til å danse på tå.

Commercial (fra 11 år og oppover)

60 min undervisning, denne klassen har oppvarming men ellers lite teknikktrening. Det legges mye vekt på innstudering av koreografier med forskjellige stiler og uttrykk. Du lærer «new school» streetjazz/hip hop som oftest brukes i musikkvideoer. Både nyere og eldre kommersiell musikk blir brukt her.

Showkids

60 min undervisning, Dette er en klasse for små scenepersonligheter. Her skal de få utløp for de følelser som oppstår når de står foran speilet med hårbørsten. Elevene får fengende danser som tar utgangspunktet i sangtekstene og de oppfordres også til å synge med av full hals:-), ingen ekstra sangundervisning dog.

Påmelding Gratis prøvetime

Post Your Thoughts