fbpx

Leverer og lever for å overleve

Ja, da er det en uke siden sist jeg var innom denne bloggen. Det eneste med situasjonen idag som er likt for en uke siden er takknemlighetsfølelsen ovenfor nydelige, gode elever og fine foresatte som støtter og backer. For etter å ha brukt time på time sist helg for å legge om til filminnspillinger fikk jeg jo som kjent nok et slag i fleisen denne mandagen.

Jeg har ikke lyst å si at jeg har gitt opp, jeg tror ikke jeg er istand til å gi opp heller. Noe må vi greie å få til som minne fra det vi hadde forberedt til forestillinger i 2020. Rundt kjøkkenbordet hjemme jobbes det kreativt på en side av bordet, mens det programmeres for harde livet på andre siden av bordet for å kunne løse det kreative sånn praktisk sett.

2020 har vært et helt aldeles forferdelig år å drive dans- og yoga-studioer i. Vi har vel 3 uker igjen av høstsemesteret nå, og jeg kjenner at jeg er helt avhengig av at denne kriseberedskapen ikke må fortsette når vi trer inn i et nytt år snart. Det tror jeg ikke jeg greier.. Det har vært konstant frykt for å måtte stenge dørene, jag og panikk for å ikke få fullført planer vi har lagt og en helt vanvittig sorg for elevene når undervisning og forestillinger ikke har latt seg gjennomføre. Utenom planene vi nå legger for å få vist frem elevene til deres foresatte har vi den siste uken også flyttet 6 av våre klasser ut til oppkjørselen der jeg bor. Vi har hengt opp lyskastere, fått inn en svær høyttaler i garasjen og sendt ut nabovarsel for de to neste ukene.

Ved Dancespace leverer og lever vi for å overleve nå om dagen. Vi er bekymret, spesielt for ungdommene hos oss, som uansett korona eller ikke har en tendens til å gi seg med dansen og ellers fritidsaktiviteter når de nærmer seg slutten av ungdomsskolen. Når alle planer går i vasken og lyse i tunnelen mørkner blir det ikke akkurat mer motiverende å fortsette for disse.

Vi er også 13 voksne, profesjonelle mennesker (med studielån og familier osv.) som får lønn fra Dancespace. Det sier seg selv at jeg kjenner på byrden for å få oss stående på begge bein på andre siden av denne krisen. Til våren kommer vaksinen. Jeg håper bare dere har fulgt veldig godt med dette året, når dere skal beslutte hvem som strekker seg lengst for å levere og hvor man får mest for penga når det skal danses eller praktiseres yoga…

Keep Dreaming…


Categories: Dancespace