fbpx

Forandringer og Yolo

Noen mennesker elsker forandringer, de vil endre på ting hele tiden og tenker på forandring som videreutvikling. Andre vil at alt alltid skal være som det alltid har vært og tenker at endring er skummelt. Noen ganger er forandringene helt klart til det bedre, men av og til er det til det verre også. Innimellom blir det også bare annerledes, verken bedre eller verre. Det som er helt sikkert er at alt endrer seg litt hele tiden, eller utvikles. Når endringene skjer veldig gradvis og smått legger jeg ofte ikke merke til det før det har gått ganske lang tid. Selv synes jeg det er den mest behagelige måten å endres på, den som jeg har minst motstand mot.

Den ene yoga-pedagogen ved Dancespace, Gabi, posten noen fine setninger på sin insta-konto her om dagen som fikk meg til å tenke på endringer. Dagene mine kan i lange perioder føles veldig like, og ikke før jeg ser tilbake i langt perspektiv ser jeg at vaner og rutiner er endret. Det samme gjelder også for kropp og fasong. Og ikke minst gjelder det for tanker og holdninger, hvordan man oppfatter verden og sine nærmeste relasjoner.

Jeg bruker mye yoga og meditasjon for å bli bevist på endringene i eget liv. Både de som skjer sakte og ubevisst, de som skjer brått og akutt og ikke minst de endringer som jeg egentlig trenger men som jeg kanskje har mye motstand mot. Yogaen hjelper meg med å akseptere det som til en hver tid er, til å stå i situasjonen og vite at den konstant endres.

Ved Dancespace har vi gått fra å ha en yoga klasse pr uke, til å ha mange yoga-klasser, og nå til å ha tre klasser pr uke. Endringer. Det har i perioder vært mange elever som har fulgt oss og i andre perioder ganske få. Situasjonen akkurat nå er at vi ikke har veldig mange elevene som gjør yoga ved Dancespace, men de er et veldig lojalt gjeng. De er lojale til klassene sine, til medelevene og til seg selv og praksisen sin. Det kjennes som et godt sted å være, en behagelig situasjon å stå i. Jeg jobber med å nyte øyeblikket, det vi har sammen akkurat nå, uten å frykte endringer. For ingenting er konstant. Dream Big!


Categories: Dancespace