fbpx

OD-dag idag, World ballet day i går.

Da var det tid for Operasjon Dagsverk igjen, og elevene som har fått jobb ved Dancespace pusser lyskuplene i studio skinnende blanke. Og det trengs virkelig, vi har behov for all lys og varme vi kan få nå som regnfulle og mørke novemberdager regjerer utenfor vinduene.

I år går inntektene fra OD-dagen til psykisk helse og tabu for barn og ungdom i Uganda. Helt sikkert stort behov der og en viktig sak. Men jeg som jobber med barn og ungdom her i Norge må si at jeg mener ungdommene som tjener inn disse dagsverkene i år har et enormt behov for denne støtten selv. Det er harde tider og store påkjenninger for de som vokser opp i Norge også. Ære være ungdommen!

I går var det World Ballet Day. Ved Dancespace ble ikke dette markert på annen måte enn at vi som vanlig gjennomførte klasser i både ballett, point og barnedans. Våre elever har i mange år gått for å holde et høyt nivå i ballett og det er vi veldig stolte av. Å danse ballett er i mindre grad en del av populær-kulturen i forhold til de andre dansestilene. Ballett er ikke for alle, men de som liker det danser gjerne ballett i en lang periode av livet. Dette i motsetning til andre dansestiler hos oss som hip hop og break, hvor vi i stor grad ser elever komme og gå. Ballett krever disiplin på en litt annen måte enn mange andre aktiviteter. Den tilegnede disiplinen er overførbar og noen man kan dra nytte av senere, i mange arenaer gjennom livet.

Dream bigger!


Categories: Dancespace