fbpx

Fordeler ved å gå på dans

Jeg tenkte idag å repetere noen av fordelene ved å ta danseklasser:

1. Den mest åpenbare. Dans er sykt gøy og når du har det gøy blir du glad og ser verden gjennom positive øyne.

2. Dans krever koordinasjon, balanse, utholdenhet, styre og smidighet. Den fysiske helse-effekten er dersom svært stor.

3. Og denne er en slags sammensetning av de to første. Kontinuerlig trening er vanskelig å få til for både barn og voksne, dørstokkmila kan ofte være lang. Men når du har kommet deg til danse-klassen din, musikken starter og du begynner å bevege deg så er opplevelsen så fin at du gir slipp på tanken på at det faktisk er trening. Og vipps så er du varm, styrket, tøyd og ferdig trent. Å følge en fast klasse hvor pedagogen roper deg opp hver uke og medelevene dine venter på deg gjøre det også litt viktigere å komme seg ut av døra.

4. Danseklasser er sosiale møtesteder. På engelsk finnes det er uttrykk som heter «friends who dance together stay togehter». Jeg kan ikke garantere at det er 100 % riktig, men det er ingen tvil om at både unge og voksne knytter vennskap gjennom danseklassene sine. Det kreves lagånd å sette en koreografi på scenen, plasser og formasjoner fungerer kun når alle gjør sin del. Gjennom dans uttrykker vi også mange ulike følelser, og tilliten dette krever bringer elevene tettere sammen.

5. En liten fortsettelse fra punkt fire. Dansen gir elevene muligheten til å uttrykke følelser som de kanskje ellers har vanskelig for å sette ord på. Den psykiske helse-effekten vi får av å «slippe løs» følelser vi bærer på og sperrer inne er veldig god.

6. Å lære nye trinn, sammensatte koreografier og koordinasjon krever dyp konsentrasjon. Hvilke systemer elevene bruker for å huske koreografi og korreksjoner er ulikt fra person til person, men konsentrasjon i seg selv er noe som må øves på. Å være gommd til å konsentrere seg er en egenskap som kan benyttes på utallige andre steder i livet.

Derfor; keep dancing, and keep dreaming bigger!!!


Categories: Dancespace