fbpx

Satse fotball eller dans

Idag er virkelig dagen derpå for de som interesserer seg for fotball her til lands! Og det er merkelig nok ikke så langt få. For min egen del har det faktisk kommet noe hyggelig ut av det norske landslagets 0-6 tap i går, for idag når jeg hørte på NRK P3 mens jeg kjørte til Dancespace var det endelig flere i dette fine landet som stilte samme spørsmål som jeg har stilt i en årrekke. Når det nå viser seg at vi ikke er i stand til å nå et anstendig nivå i fotball, hva om vi dropper denne store fotballsatsingen og heller bruker alle disse ressursene et annet sted? Og da foreslår jeg, det kommer sikkert ikke som et sjokk på noen, selvfølgelig dans! Vi holder etterhvert et meget godt nivå i flere ulike dansestiler i Norge nå, og jeg mener at denne kulturen burde få mer oppmerksomhet og bli bevilget mer ressurser. Her kan vi hevde oss! Her kan vi bidra! Og det unike med dans er at samtidig som det er en atletisk aktivitet som fremmer god form og sunne kropper så er det også en kunstform som gir rom for følelser, tolkning og kun vinnere hele veien. Danseklasser skaper samhold og gruppe-koreografier er i høyeste grad en lag-aktivitet hvor samarbeid og ansvar for de andre i gruppa står i fokus. Derfor, til dere gutter og jenter der ute som legger ned 3 og 4 treninger pr uke på fotball, kom og dans istede. Hos oss får vi til langt mer med langt mindre ressurser, og det finnes ingen tapere, kun vinnere???‍♂️


Categories: Dancespace

Tags: