fbpx

Er du Yin eller Yang i livet generelt?

Hei, midt i vinterferien. Nå som det er stengt på Dancespace denne uken har jeg hatt litt bedre tid og da har jeg både fått lest i bok og trent ting jeg vanligvis ikke tar meg tid til. Forleden kveld leste jeg noe som egentlig er veldig selvfølgelig for meg, men som jeg vel ikke har tenkt noe særlig på før. Det dreide seg om at vi mennesker ofte velger minste motstands vei i møte med et problem og at minste motstands vei ikke er den samme for oss alle. Til eksempel; dersom en person som ligger mye på sofaen og sjelden er fysisk aktiv føler seg litt slapp, trøtt, energifattig eller deppa vil denne personen sannsynligvis tenke at nå trenger jeg å hvile litt, slappe av og roe ned. En person som vanligvis er mye fysisk aktiv vil nok i samme situasjon tenke at nå trenger jeg nok en løpetur, kald luft i ansiktet og å ta i litt. Yin velger Yin og Yang velger Yang.. Men, sannsynligvis har begge disse mest å hente på å bytte om, change your ballgame, mix it up. En forandring fra det vante er en slags restart av systemet vårt som kan ha en veldig positiv effekt på oss. Vi trenger både Yin og Yang i livene våre. Balansen er veldig viktig!

Selv er jeg en utpreget Yang-person. Jeg er oppdratt til å tenker at vondt skal vondt fordrives og tenker automatisk at full fart fremover er veien å gå i de fleste situasjoner. I de siste ukene har jeg nå prøvd å endre litt på mitt mønster og jeg har tatt del i noen helt fantastiske Yin-klasser i den forbindelse. Jeg oppdager stadig at motstanden jeg opplever når yoga-posene holdes lenge er den samme som motstanden jeg opplever ellers i livet. Mine issues med tålmodighet, følelsen av å ikke strekke til og håpløsheten når jeg ikke kan «løse» situasjoner som jeg ønsker kommer frem når jeg gjør Yin yoga. Med yoga på matta skal vi øve oss på situasjoner i livet og gjennom opplevelser i yogaen blir vi bedre i stand til å møte situasjoner utenfor matta. Jeg, som er et menneske med mye Yang i livet, har blitt ganske trent på å møte utfordringene som typisk kommer opp i vinyasa flow yoga og andre former for power yoga. Men de utfordringene jeg står ovenfor i Yin yoga trenger jeg å bruke mere tid på kjenner jeg. Der skal jeg legge fokuset nå i en periode kjenner jeg..


Categories: Dancespace