fbpx

Dans, yoga, trening og endorfiner

Sist uke leste jeg Caroline Berg Eriksens blogginnlegg om trening og effekten av trening. Der er jeg 100% enig med henne altså. Helt supert å få en sterk og veltrent kropp, men den aller største gevinsten med treningen er en positiv innstilling til det meste, psyken og gledefølelsen som kommer i etterkant. Man skal ikke kimse av endorfiner dere! Etter min mening er det flere av de som går til legen for både fysiske og psykiske tilstander som skulle gått derfra med trening på resept i stede for ulike medisiner som mange ender med å få.

Sist uke blogget jeg om våre meget dyktige elever som har forestillinger i Operaen og om tidligere elever som har kommet gjennom nåløyet både her og der på auditions. Vi har vært heldige (og dyktige) ved Dancespace og fått jobbe med mange slike talenter opp gjennom årene. Men, det er ikke det vi på en daglig basis driver med ved dette danse- og yogastudioet. For det aller meste jobber vi ved Dancespace med elever fra 2 til 65 år som danser eller trener yoga en eller to ganger pr uke. De har glede av å være i bevegelse, de lytter til musikken og kjenner rytmen i kroppen, de kjenner på sine fysiske forutsetninger og begrensninger, innimellom overrasker de seg selv med hva de kan få til, de utfordrer og utfolder seg selv. Dette bidrar til at de holder seg sterke og sunne i kroppene sine, absolutt, men mest av alt holder de hodene sine friske. Å fokusere fullt og helt på det en driver med og å omgås venner og folk som vil deg vel, ja da legge en vekk stress og bekymringer som ellers opptar en og hode for en slags restart. Dette er noe alle trenger i dagens samfunn hvor de ytre påvirkningene er større enn noen gang. Både barn, ungdom og voksne trenger positiv, meningsfylt og gledelig fysisk aktivitet i livet sitt for å lykkes i hverdagen. Endorfiner, #denfølelsen!


Categories: Dancespace