fbpx

Vi skaper hverandre og alle eier sannheten

Tidligere denne uken fikk jeg overvære et fint foredrag. Eller, det vil si, jeg kunne faktisk ikke være tilstede på mer enn halve foredraget. Likevel synes jeg det var veldig inspirerende og den delen som jeg fikk være med på har jeg tenkt ganske mye på i ettertid. Kort fortalt dreide det seg om hvordan vi som mennesker blir preget av både arv og miljø, og derfor er dette med miljøet rundt oss meget viktig. Hva slags erfaringer vi gjør, hvordan vi opplever å bli mottatt av de rundt oss og hvordan vi blir behandlet har masse å si for hvordan vi ser verden. Når to mennesker har ulik oppfatning av samme situasjon er det nettopp dette som vi har i «bagasjen» som skaper uoverensstemmelsen. Vi møter hver «ny» situasjon med de samme øynene og de samme minnene som vi allerede har opparbeidet oss. Tilfredse, fornøyde og glade mennesker med gode opplevelser av omverden vil derfor mest sannsynlig ikke ha en fiendtlig innstilling når de står overfor en «ny» situasjon. Dette er jo på ingen måte revulosjonerende tenkning, men likevel greit å minne seg på synes jeg. Dersom vi behandler hverandre med respekt, anstendighet og medmenneskelighet unngår vi ikke bare vonde situasjoner der og da, men vi forebygger også kommende situasjoner. Take Care, With Love og Dream Big!


Categories: Dancespace