fbpx

Energi

Jepp, Dancespace-bloggen skal nok en gang handle om energi. Jeg er lidenskapelig opptatt av temaet, og siden det er jeg som oppdaterer denne bloggen blir det en del innlegg om energi og alle dens former.

Nå som vi har hatt deilig vær og masse sol kan sikkert de fleste merke at det gjør noe med humøret vårt generelt. Det går selvsagt an å ha en dårlig dag, en dårlig uke og en dårlig måned for den sagt skyld selv om sola skinner. Men energien fra sola gjør helt klart noe med samfunnet rundt oss som helhet.

Ett par uker før påske fikk jeg en henvendelse angående miljøet ved Dancespace, vedkommende mente det ikke var så bra mellom elevene som vi som jobber ved Dancespace skal ha det til. Det er få ting jeg tar så på alvor som dette og både jeg og de andre pedagogene tok tak i saken i klassene sine. Det er viktig at vi alle er beviste på hvilken energi vi sender fra oss. Hva pedagogen utstråler til elevene, hva elevene utstråler til pedagogen og ikke minst hva elevene utstråler til hverandre. Energien vår strekker seg ikke bare til det vi sier, eller om vi smiler eller griner. Det er en større helhet og din sanne intensjon i enhver situasjon kommer ofte frem gjennom din energi.

Noen oppfatter energi sterkere enn andre. Selv tar jeg gjerne inn langt mer i enkelte situasjoner enn hva jeg skulle ønske. Og noe av energien vi mottar fra miljøet rundt oss kan påvirke oss på mange måter uten av vi selv er klar over hva som er årsaken til det. Det dreier seg om langt mer enn å «lese mellom linjene» i en situasjon, kroppen kan «oppfatte» ting som hjernen ikke vet at den har oppfattet. Både skummelt og spennende på samme tid, in my opinion..

I dag prøvde jeg en yoga-form jeg ikke har vært med på før. Jivamukti yoga. Jeg likte den. Etter klassen følte jeg med fysiske sliten, roligere til sinns enn når jeg gikk inn i klassen og ettertenksom og nyskjerrig på nye ting. Digg! Når klassen var ferdig overhørte jeg at en av elevene på vei ut gikk bort til instruktøren og sa «jeg liker energien din» Instruktøren svarte «Takk, jeg liker veldig godt energien din også». That made my day, mer av det takk!

Dream Bigger!!!


Categories: Dancespace