fbpx

3 tips for å enkelt levere barnet ditt til fysisk aktivitet uten deg

Barna våre er det viktigste i våre liv, det er det ingen tvil om. Som en spøk var det mange som sa til meg mens jeg gikk gravid; Jaja, da har du skapt deg en bekymring for resten av ditt liv.. Vi lo litt forsiktig av det, men langt fra sannheten er det jo ikke. Det er enkelt å bekymre seg for alle små og store ting våre håpefulle skal igjennom i dette livet. Men sist uke fikk jeg tilsendt et bilde fra en av mine kloke elever. På bildet stod det; De aller fleste bekymringer blir det aldri noe av. Det tenker jeg vi alle har godt av å huske på innimellom.

Med så mye bekymring for våre små, så skal det godt gjøres at disse signalene vi sender ut om hvor farlig alt sammen er ikke blir oppfattet av våre barn. Og så kommer første dag i barnehagen, første ballett-klasse, første skoledag osv. Da er vi plutselig avhengig av at de føler seg tøffe og trygge uten oss. Når det gjelder ballett-klassen har jeg noen tanker om hvordan vi best kan lykkes:

1: Snakk med barnet på forhånd. Forbered det på at det skal være sammen med jevnaldrende, sammen med en ansvarlig voksen og at de skal ha det gøy. De skal danse, lære og le. Og allés mammaer og pappaer skal vente utenfor slik at de får være i fred.
2: Møt opp i god tid, særlig første gang. Dersom man kommer hesblesende inn og må skifte i hu og hast uten at den håpefulle får sett seg om i lokalet er det vanskeligere å føle seg trygg. Og dersom klassen allerede har startet og man skal inn den døra med tretti-førti øyner som stirrer på en, da hadde også vi voksne valgt å stå over.
3: Fra uke til uke er det lurt å holde prosjektet varmt. Snakk med barnet om hva det har lært, om hva som var det morsomste, om de vil vise noe. Snakk om pedagogen ved navn, gi barnet inntrykket at dere som foreldre stoler på og kjenner pedagogen.

Eleven som sendte meg bildet med de kloke ordene er forresten en av de veldig fine praktikantene hos oss ved Dancespace. Hun assisterer Emilie når hun underviser de minste barna ved Dancespace og jeg vet at både Emilie, elevene og ikke minst jeg setter stor pris på henne. Alle tre praktikantene ved Dancespace er flotte ungdommer som gjør en fantastisk fin jobb. Vi er så stolte av å ha de i vårt team, de er rett og slett en uunnværlig del av Dancespace-familien.

Sara, Nora og Martha:-)


Categories: Dancespace