fbpx

OD-dagen og forestilling-kaos

Idag er det Operasjon dagsverk for mange ungdom rundt om i landet, og tradisjon tro er det alltid et lite knippe av våre elever som har jobbet ved Dancespace. Vanligvis pleier jeg å finne noen små oppgaver her og der som elevene kan pusle med, men siden vi om ca tre ukers tid skal gjennomføre 14 forestillinger på 3 dager på Riksscenen så var det mer enn små-pusk å ta av denne gangen. Alle 8 hender brukte mange timer på å pelle frem fra kostyme-lageret det vi har fra før av som kan brukes igjen. Tusen takk for hjelpen Elise, Margrete og Malin! Nå er vi et godt stykke på vei, og jeg har langt bedre oversikt over hva som må handles inn og hva som gjenstår å løse.

Det er noen dancespace-moms (og dancespace-dads) som alltid er ekstra flinke til å heie oss frem, og i denne perioden vi er inne i nå kjenner jeg at både jeg og pedagogene setter vanvittig pris på deres framsnakk. Forestillingarbeidet og logistikken rundt disse er alltid krevende, men akkurat nå er utfordringene tatt til nye høyder med alt vi har å ta hensyn til i 2020. Tirsdag var det en mamma som fikk ta en sniktitt inn i Bendik sin ballett-klasse da de øvde til The Greatest Showman. Onsdag ringte denne gråtkvalte mammaen meg for å si at hun hadde tatt innover seg hvor viktig dette arbeidet vi legger ned med forestillingene er. Det gav meg virkelig mye at hun ville dele sine tanker med meg, tanker om kunst og kultur sin rolle nå som samfunnet er i «krise».

Det er utrolig viktig for barna og ungdommene som legger ned svært hardt arbeid og fremdeles har glød og iver i blodet etter å vise frem, å skinne, å formidle. Og det er viktig for de voksne som har plass på første rad til sine barns utvikling, de som dag for dag ser at de vokser fysisk, sosialt og mentalt. Også de voksne trenger nå å se at barna og ungdommene har en form for normalitet i livet sitt. Det koster mer, for alle, på alle mulige måter. Med konsekvensene av å avlyse «selve livet» i en så lang periode som dette ser ut til å bli, de konsekvensene tørr jeg ikke å utsette oss for. Jeg er redd vi ville angret.

Akkurat nå er det kaos! Men med en dag av gangen, en prøve av gangen, positive tanker og masse is i magen så vil vi få disse 7 forestillingene opp på beina. The show mest go on! Og husk, vi lærer mer nå enn aldri før! Dream bigger!


Categories: Dancespace