fbpx

Jeg holder pusten, mens jeg forbanner politikken

I skrivende stund sitter jeg på kontoret mitt i Oluf Onsums vei 9b på Ryen, det er ingen andre voksne i lokalene og elevene danser i hver sin kohort i våre 2 saler. Hos oss registreres elevene hver gang de kommer, vi har QR-kode for foreldre og andre voksne som eventuelt kommer inn til oss, berøringspunkter sprites jevnlig og smittevernsveilederen henger nærmest overalt. Vi er 2 uker og 3 dager unna å få muligheten til å sette opp våre alternative forestillinger på Riksscenen. 7 forestillinger som jeg nærmest har jobba meg ihjel for å tilpasse Covid-19 situasjonen. Forestillinger som våre elever i månedsvis har sett frem til som ett av få lyspunkt i en ellers annerledes hverdag. De har sendt hverandre video når noen har måttet være hjemme med rennende nese, de har øvd på hver sin kant når det måtte til og de har ofret alt av sosiale samlinger utover danse-klassene for å minimere risken for smitte. Og det har funket! Vi har ikke hatt et eneste tilfelle av smitte blandet våre elever, ingen klasser her har opplevd karantene. Takk og lov!!!

Nok en gang holder jeg pusten i påvente av nye tiltak. Og denne gangen koster det meg mye mer, for barn og ungdom har nå snart mistet ett helt år av sitt relativt korte liv. Tanken jeg ikke greier å legge fra meg er; Regjeringen valgte å prioritere å hjelpe bedrifter som trengte billig arbeidskraft fra utlandet, og nå må mine elever mellom 6 og 19 år betale prisen for det. Er det virkelig å sette barn og unge først? Det er feil, rett og slett feil!! Mine elever, de har gjort sin del av jobben de, på alle mulige måter. Vi har ikke bidratt til økt smitte. Det er det andre i samfunnet som har. Dersom de nye tiltakene i Oslo kommune setter en stopper for forestillingene våre denne gangen også, dersom de som endelig fikk utdelt en hovedrolle må gå hjem og fortelle at forestillingene likevel ikke blir noe av, da skal politikerne skamme seg. Imens jeg, Dancespace-pedagogene og alle Dancespace-elevene gråter så skal de i politikken skjemmes og gremmes.


Categories: Dancespace