fbpx

5 gode grunner til å ta danseklasser

Dans er gøy og dans er sunt. Det vet alle som danser. Vurderer du å melde ditt barn, eller kanskje deg selv på danseklasser? Her er 5 gode grunner til at det er en strålende ide.

1. Å danse gir et fantastisk utløp for følelser. Glede, sorg, sinne, entusiasme, forelskelse eller fortvilelse, gjennom dans får følelser flyte fritt.

2. I danseklasser bruker man konsentrasjon, disiplin og systematisk teknikk for å lære koreografi og terpe på trinn. Dette er egenskaper som trengs nesten uansett hva man skal bli god i. Å trene seg opp i dette gjør dermed at det blir lettere å lære seg veldig mange andre ting i livet.

3. Mestringsfølelsen ved å jobbe med noe fysisk som man gradvis ser bedring i er veldig motiverende, både for elever som skal konsentrere seg på skolen store deler av hverdagen og for voksne med stillesittende og akademiske jobber. Dans gir mestringsfølelse og motivasjon som bidrar til å dra oss gjennom de tyngre øktene i løpet av dagen.

4. Som treningsform innebærer dans koordinasjon, balanse, kondisjon, styrke og smidighet. I tillegg har det også en enorm positiv effekt på psyken å koble av fra hverdagmas ved å konsentrere seg fullt og helt om trinn og koreografi.

5. Til sist må det også med at dans er sykt sosialt. Det kalles ikke lagsport, men samholdet i danseklasser, utenfor dansesalen og gjennom forestillinger er helt magisk og må bare oppleves. Team-spiriten som må til for å gjennomføre koreografier hvor alle har sin rolle og sin plass, hvor alt må fungere for å få best mulig resultat er i høyeste grad sammenlignbar med lagsport.

Dans er livet. Dream Big!


Categories: Dancespace