fbpx

Vi danser videre, som om ingenting har hendt

Påsken er over, jeg håper alle fikk en velfortjent pust i bakken fra det krevende dagliglivet de aller fleste opplever nå for tiden. Allerede fra tirsdag av denne uken var Dancespace i full gang med undervisning igjen, digitalt og utenfor hos meg altså. Vi er jo fortsatt pålagt å holde stengt for fysisk undervisning i våre lokaler, det gjelder frem til 15.april (torsdag neste uke) og vi håper å få lov til å slippe inn elever som vanlig etter det.

Selv om det aldri er morsomt å høre om sure miner og syt så tillater jeg meg likevel å nevne; Vi er 11 profesjonelle dansepedagoger og yoga-lærere ved Dancespace, disse jobber ved Dancespace for å tjene til livets opphold. For å leie våre lokaler betaler vi i overkant av en halv million i husleie årlig. Vi har strøm-utgifter, skatter og avgifter og ellers flere andre faste utgifter som ruller og går, uansett om myndighetene lar oss drive vår virksomhet eller ikke. Så langt har vi ikke fått en krone i statlig støtte for å holde oss flytende slik at vi kan overleve pandemien. Vi kliper oss fast, gjør alt vi kan og prøver å finne alle mulige alternativer for hvordan vi kan fortsette å levere. Noen trenger oss mer enn noen gang gjennom disse vanskelige tidene, mange andre vil trenge at vi finnes når det hele en gang er over. Jeg er imponert over hvordan elevene og pedagogene jobber på for å håndtere denne krisen. Det er enormt krevende og fortvilelse og tårer florerer både på telefon og i min innboks. Jeg er ikke i nærheten av imponert over hva styresmaktene gjør.

Dancespace skrinla flere store produksjoner i 2020 som aldri kom seg opp på en scene. Det var vanvittig hardt å ta inn over seg. I 2021 ble vi forespeilet bedre tider, av statsministeren selv faktisk, og vi satte igang med nye, store produksjoner. Disse skulle i utgangspunktet opp på scenen 21-23.mai. Når vi 3.januar tok fatt på den som skulle være pandemien siste oppoverbakke i Norge tenkte vi at det ville være helt overkommelig med forestillinger i slutten av mai… Vi ser nå at dette mest sannsynlig ikke vil bli mulig, og vi jobber derfor med å forskyve forestillingene. Så, våre elever kan nå planlegge andre ting for Pinsehelgen, nye datoer for forestillingene er ennå ikke sikret med de vil uansett bli forskyves til en gang i juni. Da er det større sjanse for at vi får gjennomføre på mer normalt vis og vi får i tillegg ekstra klasser til å forberede oss. Håper virkelig at mange av de klassene kan gjennomføres i sal med alle elever og pedagoger tilstede.

Takk for at du leste..


Categories: Dancespace