fbpx

Dansepedagoger nå for tiden.

Hei Dancespace-bloggen. Utenfor nærmer vi oss «den kalde fine tiden» og inne i studioene øver vi jevnt og trutt. Trinn, teknikk, koreografi, kunstnerisk utfoldelse, det er disse tingene som tilsynelatende er en dansepedagogs hverdag. Men dette er bare noen av mange lag som vi arbeider med ved Dancespace. Vi er ukentlig i tett dialog med elever, foreldre og skoler om barn og ungdoms sosiale ve og vel. I og utenfor studioene bruker vi ofte tid med elevene for å få tak i hendelsene som foregår i livene deres. Her dukker det opp alt fra Squid-game, baksnakking, blikking, karakter-press, prestasjonsangst, kjærlighetssorg og mye, mye mer. I dagens samfunn er det helt klart behov for alt man kan oppdrive av ekstra voksne med øyne og ører. Det er mulig at det har en sammenheng med administrerende direktørs alder, men jeg har på følelsen at den sosiale og relasjonsbyggende delen av en dansepedagogs hverdag har blitt langt større de siste årene enn selve jobben med danse-utviklingen.

Heldigvis vet jeg at vi ved Dancespace sitter på et meget sterkt team, også når undervisningen strekker seg utenfor trinn og koreografi-området. Emilie er for eksempel tett på de yngste elevene våre og hopper inn med begge beina når noe må snakkes om og ordnes opp i. Flere av pedagogene tar jevnlig små prater i klassene om indre motivasjon, hvordan vi snakker til oss selv og hvordan vi behandler hverandre. Sist helg var jeg og Thea på hyttetur med det ene kompaniet vårt. Der ble det snakket åpent og fint om det aller meste, selve dansen var kanskje det som var minst nevnt..

Denne uken har også Dancespace CompanY hatt storfint besøk av Subjazz som gjestepedagoger. Under klassen igår var det helt klart, og ikke minst utrolig fint å se at vi ved å satse på å ha trygge og sosialt sammensveisede ungdommer har fått til å lære de ganske så mye dans også. Strålende flinke elever på dansegulvet og superstolte pedagoger smilte fra øre til øre mens de iakttok første klasse i en rekke på tre. Vi gleder oss til fortsettelsen..

Keep dreaming big!


Categories: Dancespace