fbpx

Dancespace 4ever..

I løpet av den siste uke har jeg hatt flere møter med mennesker som jeg kjenner fordi de tidligere har vært elever ved Dancespace. Jeg har vel tidligere skrevet på bloggen om hvor glad jeg er for alle sjeler jeg har fått ta følge med på livets vei, å få være en del av menneskers oppvekst og utvikling er det aller største fordelen med min jobb. Lørdag fikk jeg lov å bidra med dans i utdrikkingslaget til den eldste av Nondal-jentene. Det var magisk å se de begge igjen. Jentene var veldig snille og øste ut om hvor stor del av livet deres jeg har vært og hvor mye jeg har betydd gjennom viktige år. Takknemlig for nydelige ord.

Nå skal jo flere av pedagogene ved Dancespace slutte og naturlig nok blir jeg stressa for om dette gjør at noen av elevene våre velger å slutte hos oss. Etter 18,5 år med å gi alt for jobben min, dette er ikke en vanlig jobb på noe som helst måte, har jeg vært ganske tett på mange familier. Disse forholdene går ikke bare en vei. Elevene ved Dancespace betyr svært mye for meg, de er en stor det av mitt liv og jeg glemmer de ALDRI! Noen tidligere elever ser jeg, eller snakker med på jevnlig basis og det er fanstastisk å fremdeles være oppdatert på hva de gjør og hvem de er. Men på den daglige joggeturen rundt på Nordstrand, på bussen til og fra byen og på butikken treffer jeg stadig på tidligere elever, foreldre eller besteforeldre av tidligere elever. Også disse elevene har satt store spor i meg, muligens mye mer enn hva både elevene og familiene tror. Det er noe med dansen og kunsten i det hele som gjør at jeg kommer så tett på og blir virkelig glad i menneskene, de kan ikke glemmes og får en plass i hjertet for bestandig.

Når ungene blir store og flytter ut er det ofte en stor omvending i familiens liv. Det er naturlig og sånn skal det være, men man kan ikke nekte for at det ofte gjør vondt likevel. Jeg føler det på samme måte og velger å være ærlig på det. Til de av dere som gir dere ved Dancespace nå, vit at jeg kjenner det, dere har satt varige spor i meg.

Det har kommet noen mailer i det siste om hva som skjer videre etter sommeren ved Dancespace. Jeg har gitt svar så godt jeg kan, men har også presisert at hvordan neste uke faktisk blir er det aldri noen som vet før i slutten av neste uke… Jeg legger til at jeg har drevet Dancespace med min fulle kraft i 18,5 år og kan vise til veldig gode resultater, og håper i lys av det at jeg har fortjent full tillitt også fremover. Men alt jeg har av info om nye pedagoger skal dere selvfølgelig også få, så det legger jeg til under her;

Julia Alieva er pedagogen som skal ta Bendik sine klasser på tirsdager. Hun har samme proffesjonelle utdannelse som Bendik, i tillegg til at hun nå tar fordypning i pedagogikk og er en del av Radix crew (som er et høyt anerkjent hip hop-crew).
Kristine Beitohaugen skal ta Thea sine klasser på onsdager. Hun har undervist hos oss i flere år, men hatt et halvt år permisjon nå. Hun kommer fra samme lokale dansestudio som Gina, har samme danseutdanning som meg (altså kunsthøyskolen i Oslo) og nå til sommeren er hun ferdig med fordypning i pedagogikk. I tillegg kan man se to av hennes koreografier i oppsetningen vår av The Greatest Showman i år, da hun har vært gjestepedagog for solistene.
Line Markussen skal overta Gina sine moderneklasser til høsten. Hun har allerede (ila dette semesteret) overtatt moderne 1 fordi Gina ikke rakk de lenger. Line kommer fra samme lokale ballettskole som Gina og Kristine og hun har samme proffesjonelle utdannelse (fra Bårdar) som Gina har.
Irlin er tilbake igjen og overtar ett par av hip hop-klassene og begge Girlystyleklassene. Det er det som lar seg gjennomføre nå som Irlin har begrenset med tid til danseundervisning. De resterende klassene som opprinnelig var Irlin sine før sykemelding er det Synne som tar, og hun har hatt klasser hos oss siden jul nå.
De som kommer inn i CompanY i august vil få Sivanita og Kristine. Maria overtar Jr.CompanY alene i en periode og Synne tar Dancespace Crew.
Faglig sett har jeg virkelig funnet drømmelaget for høsten. Så er jo kjemi med elevene en helt individuell greie, og det er jo ekstra utfordrende for pedagogene som kommer dersom elevene (og ikke minst de foresatte) ikke stiller med en positiv og åpen innstilling. Jeg vil også legge til at alle pedagogene har (med tungt hjerte) selv valgt å si opp sine oppdrag ved Dancespace, det er ingen som har «fått sparken» her og vi skiller lag som veldig gode venner.

Dancespace 4ever, Dream Big!


Categories: Dancespace