fbpx

Teknikk, terp, pugg

Det terpes og pugges trinn og koreografier for tiden. Bittesmå bevegelser som skal stemme musikalsk og unisont opp mot store bevegelser som skal balanseres og holdes i nøyaktig like mange millisekunder av alle danserne. Hver pedagog har sin stil og denne uken har det vært spesielt fint å se hvor stor nytte elevene våre ved Dancespace har av å få jobbe med ulike koreografer og lærere. For elevene er selvsagt motstanden mot nye stiler ofte ganske stor, de aller fleste mennesker sliter med å gjennomgå forandringer og våre flotte elever er intet unntak. De ser tilbake på koreografiene de gjorde for ett og to år siden og minnene er så hyggelige (og godt er det). Så her gjelder det for «ledelsen» å holde stø kurs fremover og bite seg fast i det vi vet om hva elevene virkelig trenger av utfordringer og hva som skal til for å gi de det. Egentlig minner det mye om det jeg tenker om barne-oppdragelse, det enkleste er å gi etter men noen må jo som regel være den voksne i rommet.

En god gjeng av elevene ved Dancespace tilbringer svært mye tid hos oss. De drar ofte rett fra skolen og til Dancespace, eller de er bare en veldig kort tur innom hjemme før de kommer til oss. De gjør lekser hos oss, spiser, øver på danser, henger med venner og har generelt en stor del av uka si i våre lokaler. Dette gir meg et nært innblikk i hvordan livet deres ser ut, og jeg må bare si at jeg er mektig imponert! Jeg var en gang en sånn elev, og selv om jeg vet at det var hardt å være barn og ungdom så kan jeg ikke si at jeg egentlig husker så mye av det nå. De står i voldsomt mye på en gang og det er merkelig at energien strekker til. Jeg tror at de fleste voksne idag ikke hadde orket en eneste uke slik som ungdommene lever idag. Det skal mye fokus til på veldig mange ulike arenaer og de gjør en ordentlig innsats for å henge med overalt. De er rett og slett beundringsverdig og de fortjener å vite at vi ser det. Heia ungdommen!!!

Dream big!


Categories: Dancespace