fbpx

Ordensregler, for trygge og hyggelige omgivelser

Ukens blogg-innlegg dreier seg om noen punkter med ordensregler som jeg tidligere i uken sendte ut til våre elever og foresatte av elever. Ved Dancespace har jeg, i alle fall de siste 10 årene, vært opptatt av mest mulig frie tøyler for elevene, og i enkelte tilfeller har det ført til at både jeg og pedagogene føler at vi gir mer av oss selv til elevene og foreldrene deres enn de tar inn over seg og setter pris på. Nytt av året, for meg selv, er at jeg ikke lenger skal være så redd for å kreve det som er helt rett og rimelig. Ikke fullt så unnskyldende når jeg krever respekt for stedet jeg har skapt og litt mindre villig til å legge meg flat i alle mulige situasjoner hvor uenighet oppstår. Som et ledd i det sendte jeg derfor ut en mail med noen selvfølgeligheter. Disse enkle reglene er til for å fremme trygghet, hygge og trivsel for alle som benytter seg av Dancespace.

Mobiltelefoner
Hos oss er det tillatt å ta mobiltelefoner med inn i studio. Dette for å unngå muligheten for tyveri og for at det enkelte ganger er fordelaktig for elevene å filme dansene sine for å kunne øve hjemme. Det er ikke tillatt å ta frem mobilen under klassen, utenom til filming av koreografi. Det skaper støy og usikkerhet for både elever og pedagoger. Dette gjelder også elever eller andre som uansett årsak ser på klassen og ikke er aktivt med i undervisningen.

Tyggis
Jeg finner innimellom tyggis klistret på gulv, vegger og møbler, som om vi var en simpel ungdomsklubb. Det er vi ikke. Og, æsj! Man skal av sikkerhetshensyn aldri danse, eller generelt trene med tyggis. Det er derfor nå forbudt med tyggis ved Dancespace.

Treningsklær
Alle klasser ved Dancespace er trening, man øver, tar i, tøyer og svetter. Det skal derfor brukes treningsklær på alle våre klasser. Det trenger over hode ikke å være noe fancy greier, men jeans er ikke treningsklær og det er heller ikke passende å trene ballett med hettegenser på.

Oppvask
Pedagoger, elever og besøkende foresatte ved Dancespace som benytter seg av glass eller kopper hos oss må sette disse på plass inni oppvaskmaskinen. Det står en flott brikke på oppvaskmaskinen (som jeg har fått av tidligere omsorgsfulle elever) som forteller om maskinen er ren eller skitten. Så fremst denne ikke står på «clean» holder det ikke å sette fra seg i kummen på kjøkkenet. Det er respektfullt ovenfor miljøet og omgivelsene sine å rydde ordentlig opp etter seg og det er det fint for unge og gamle å lære seg.

Takk for at du følger våre helt basice spilleregler. Dream big!


Categories: Dancespace